Nieuw Kaasmerk


Nieuw Kaasmerk


Helaas gaan steeds meer 'boerenkaasmakers' in Nederland over tot het zogeheten thermiseren van de kaasmelk, een soort half-pasteuriseren, waarbij de melk kort wordt verhit tot ongeveer 56 graden Celcius. Deze kaas wordt doorgaans ook onder de naam "boerenkaas" verkocht, hoewel dit wettelijk verboden is en de consument niet kan zien dat het geen echte rauwmelkse boerenkaas meer is. Boeren(innen) doen dit om het kaasmaken te vergemakkelijken, maar het gaat ten koste van de smaak. Het kaasmerk wat deze 'boerenkaasmakers' nu moeten gaan gebruiken ziet er als volgt uit.





Wij zijn blij met de introductie van het nieuwe kaasmerk "kaas van de boerderij" hierdoor wordt het duidelijk voor de consument of hij nu Echte Boerenkaas koopt. Boerenkaasonline heeft alleen Echte Boerenkaas.

Het kaasmerk voor Echte Boerenkaas ziet er als volgt uit.